::Portada >Guanyadors Primera Edició

Guanyadors Primera Edició

El jurat destaca l’alta qualitat de les obres rebudes!

El dissabte 25 de novembre de 2006, i en el marc del concert que va oferir EL CHOJIN a la Sala Soundtrack, es van fer públics el títol i els autors de les obres guanyadores en el Primer Concurs de Podcasts Poeticoartístics, convocat per La Pell del Llavi, OASI i l’Ajuntament de Tarragona. Els resultats són els següents:

  • 1r premi: ALCOHORAMA, d’Estíbaliz Espinosa (Galícia)
  • 2n premi: LA LOCA DE LA COPA, de Miquel Tarazona i Laura Romero (País Valencià)

Els guardons que s’han atorgat són els següents:

 

1r premi:

          . Un reproductor iPod de 30 GB

             . Un hòsting de web durant un any als servidors d’OASI

             . Dues entrades per a un espectacle cultural de Tarragona

             . Un lot de llibres

 

2n premi:

            . Un reproductor iPod Nano de 4 GB

            . Dues entrades per a un espectacle cultural de Tarragona

            . Un lot de llibres

 

El jurat del concurs, format per Ana Romero, José Antonio Gelado, Enric Brull, Txus Garcia i Rosa Comes, han destacat la qualitat dels podcasts que s’han presentat a concurs, fet que ha determinat que s’hagi decidit el resultat el mateix dia de l’acte de lliurament.

 

Tot i que tots els podcasts han hagut de tenir un punt de partida comú —el text “Embriagueu-vos” de Baudelaire—, les variacions en els efectes sonors utilitzats han estat molt diverses, així com la interpretació poètica del text que ha demostrat cada podcaster, cosa que ha fet constatar la idea que el podcast és realment un mitjà molt idoni per a l’expressió artística, i, més en concret, per a l’expressió artística de la paraula. 

 

Les dues obres guanyadores destaquen, segons els jurat, pel fet que el text de Baudelaire ha estat glossat pels seus autors d’una manera imaginativa i a partir de l’elaboració d’un guió textual propi i de qualitat. Així, doncs, en tots dos casos, trobem que la interpretació de la base no ha estat únicament en el plànol formal i sonor, sinó que ha incorporat text propi i, així, doncs, una història contexual que ha resignificat l’obra original des d’una òptica contemporània.

 

El nombre total de podcasts rebuts ha estat de 16, la qual cosa, des de l’organització, es valora molt positivament, ja que es tracta d’una participació molt alta en un concurs que explora un format artístic molt nou i inexistent en el la vessant literària fins ara.

 

D’altra banda, cal comentar que el concert que va oferir El Chojin i que va emmarcar el lliurament d’aquests premis va ser d’una qualitat extraordinària i va rebre l’assistència de 320 persones. El raper de Torrejón de Ardoz va repassar alguns dels seus temes més coneguts de la seva discografia i va oferir igualment noves cançons que s’inclouran en el seu proper LP, que entrarà al mercat pròximament.