::Portada >Guanyadors 2007!!!

Guanyadors 2007!!!

La sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona va acollir aquest dissabte dia 10 de novembre una nova edició de la TINETjornada, la trobada de difusió anual que analitza i reflexiona sobre Internet i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. En aquesta ocasió, la TINETjornada s'ha endinsat en el fenomen del Podcast, com a una nova eina d'expressió i comunicació a Internet.

font: Redacció Tinet

 

Uns quaranta escrits han assistit a les ponències i al taller El vicepresident de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, va ser l'encarregat de presidir l'acte inaugural d'aquesta TINETjornada, que va començar a les 10 del matí i que va comptar amb la participació activa d'una quarentena d'inscrits. A més d'assistir a les ponències teòriques, els participants van prendre part en un taller que els va permetre acostar-se de manera directa al podcasting, a través de l'enregistrament d'arxius sonors i del coneixement de la tècnica per a la seva posterior publicació.

Durant l'acte inaugural, Albert Vallvé va destacar que amb la temàtica escollida per aquesta edició, TINET, OASI i la Diputació de Tarragona mostren la seva voluntat per apostar per l'experimentació i per la creació en el marc de la difusió de les Tecnologies de la Comunicació i la Informació. 

La introducció d'arxius sonors, amb música, veus i efectes sonors al món d'Internet per part dels particulars així com posar-los a l'abast de la resta d'usuaris de la Xarxa és la base del fenomen del podcasting, que alhora obre noves possibilitats comunicacionals. A aquest fet s'hi va referir, precisament, el Director d'OASI, Enric Brull, durant la seva intervenció. Brull va destacar la voluntat de la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona d'impulsar i estar al costat de les noves aplicacions i usos que els ciutadans poden fer a Internet, com ara és el cas del podcasting.

Els participants han pogut conèixer de primera mà el món del podcast  El responsable de comunicació d'OASI, Amadeu Roig, va fer una introducció teòrica sobre el fenomen del podcast, la seva tècnica i els seus objectius i usos possibles destacant que es tracta d'un mitjà idoni, senzill i a l'abast dels internautes amb múltiples possibilitats d'expressió. Per la seva banda, la guanyadora de la Primera edició del concurs de podcast organitzat per TINET i l'Ajuntament de Tarragona, Estíbaliz Espinosa, va referir-se a la seva experiència pròpia com a creadora habitual de podcasts. Espinosa va mostrar la vessant artística i poètica que també té aquesta tècnica i els nous horitzons comunicatius que obre. 

La TINETjornada va finalitzar amb un taller pràctic sobre la tècnica de creació de podcast, en què els participants van poder fer enregistraments i aproximar-se al procés d'elaboració i de publicació dels arxius sonors que directament havien creat.

Guanyadors del Segon Concurs de Podcast 

Durant la TINETjornada es va dorar a conèixer els noms dels guanyadors del Segon Concurs de Podcasts Poeticoartístics, organitzat per Tinet, l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb l’objecte de fomentar la creativitat mitjançant l’ús de les TIC, tot consolidant el podcast com a nou recurs artístic. 
  • El primer premi ha estat per Paula Ustarroz Molina, de Barcelona, amb el podcast  "Cara". Segons el jurat, "el treball destaca per la seva contundència, contemporaneïtat, i l'ús dels efectes de manera poètica. De la mateixa manera, els textos emprats són de creació pròpia, la qual cosa embranca, definitivament, amb l'objectiu del concurs".